0542 637 75 04
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

Siirt Sabunu

11 Ocak 2019
77 kez görüntülendi
Siirt Sabunu

Siirt sabunu olarak anılan bıttım cilt hastalıklarının tedavilerinde kullanılır. Siirt bölgesinde yetişen bıttım meyvesinden imal edilir. Meyvenin yağı işlenerek sabun oluşturulur. Bıttım sabunu içerisinde kimyasal madde bulunmaz. Tamamen bitkisel kaynaklı içeriklerden oluşur.  Diğer saf ve doğal sabunlarla karşılaştırıldığında çok daha etkin sonuçlar verdiğini söylemek mümkündür.

Bıttım sabunu antiseptik mikrop öldürücü özelliğine sahiptir. Kafa derisinde bulunan bakterileri yok ederek kepeklenme sorununa çözüm bulur.  Ayrıca saç köklerinin yenilenmesini ve canlanmasını sağlar. Egzama hastalıklarının tedavilerinde de tavsiye edilir. Siirt sabunu adıyla da aktarlardan temin etmek mümkündür.  Bıttım sabununu internet siteleri ve kozmetik ürün satan mağazalardan almak da mümkündür.

Diğer bir adı Siirt sabunudur. Yöre halkı tarafından uzun süredir kullanılır. Bıttım sabununun keskin bir kokusu yoktur. Genellikle koyu yeşil rengindedir.  Bazı imalatçılar bıttım yağı pahalı olduğu için farklı bitkisel yağlar kullanırlar. Sahte bıttım sabunlarının cilde zararlı etkileri bulunabilir. Bıttım sabunu satın almadan önce markası araştırılmalı ve tüketici yorumlarına dikkat edilmelidir.  Genellikle sahte bıttım sabunlarının rengi açık sarıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
WhatsApp WHATSAPP SİPARİŞ
Tıkla Ara
Adres